Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Számos esetben szükséges az egészségügyi maszk viselése. Az egyik legfontosabb, hogy az egészségügyi dolgozók rendesen viseljék, hiszen az ő esetükben kulcsfontosságú a járványnak ebben a szakaszában. A maszk elsősorban őket védi - mondta a tisztifőorvos.

Mindenki másnak ajánlják a maszkot

  • ha beteg
  • ha beteget ápol
  • vagy akkor is, ha ez biztonságérzetet ad.

Müller Cecília azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a maszk használata önmagában nem elég a járvány megfékezéséhez. Ugyan úgy gyakran kell kezet mosni és kerülni a csoportos találkozókat.

Ha valaki nem így tesz, vagy nem jól viseli a maszkot akkor csak a védelem hamis illúzióját kelti.

A Magyar Orvosi Kamara szerint a maszk gátolja vírus átadását tünetmentes fertőzötteknél is, ezzel hozzájárul a járvány terjedésének akadályozásához. Nemcsak magunkat, hanem egymást is védjük vele - írja a szervezet.

Az igazolt fertőzöttek száma a töredéke a valós értéknek

Lakatos Tibor ezredes többek között arról beszélt, hogy a hadsereg azért szállt ki többek között a kiskereskedelmi láncokhoz, hogy az áruellátás folytonosságát fenn tudják tartani.

Egyelőre nem tervezik, hogy a fitnesztermeket 15 óra előtt is bezárassák.

Kiderült az is, hogy a gyógyultakra ugyan azok a szabályok vonatkoznak majd, azokra akik nem kapták el a fertőzést. Müller Cecília megerősítette azt a korábbi állítását is, hogy a fertőzöttek valós száma többszöröse az igazoltakénak.

Gulyás Gergely csütörtökön kormányinfót is tartott, erről itt olvashat bővebben.