Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Minden meghozott intézkedés arra irányul, hogy csökkentsük a kontaktusok számát és a vírus továbbadását megakadályozzuk. Már nem tudható pontosan, hogy ki a fertőzött személy, ezért váltak egyértelműen szükségessé a szigorítások. Mindenkinek az együttműködésére szükség van - hangsúlyozta a tisztifőorvos.

Európa szerte nagyon nagy bajok vannak, számos ország egészségügyi ellátórendszere a teljesítőképessége határához érkezett. Az EU 27 tagállama összehasonlítva nálunk elég jó a helyzet, egymillió főre vetítve a fertőzötteket illetően a 10.,  az elhunytak számában a 15 . helyen állunk - állította Müller Cecília, hozzátéve, hogy ezek a számok teljes mértékben nem összehasonlíthatók.

Csütörtöki statisztika

3927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 126 790 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2784 főre emelkedett, 29 302-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 94 704 fő. Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 27 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 6426 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 486-an vannak lélegeztetőgépen.

A friss adatokról elmondta, az elmúlt 24 órában elhunyt egy 20 éves beteg is, a legidősebb közülük 96 éves volt. Jellemző továbbra is, hogy több a krónikus beteg az áldozatok között, de 7 százalékuknál nem találnak az orvosok semmilyen más kísérőbetegséget. Az elhunytak átlagéletkora 76 év, ami nem jelenti azt, hogy a fiataloknál nem fordulhat elő súlyos állapot, vagy halálos kimenetel.

A magyar települések 85 százaléka érintett. Az 1600 szociális intézmény közül 174-ben fordult elő fertőzés, a 100 ezer gondozott 4 százaléka vált pozitívvá, a személyzet 1 százalékánál igazolták a vírust.

A kijárási tilalom alóli felmentéshez nemcsak a hivatalos iratminta használható fel, de annak tartalmát kell követni a munkáltatói igazolás kiállításakor. Az egyéni vállalkozó saját maga állítja ki és írja alá a munkáltató igazolást - válaszolta Kiss Róbert alezredes újságírói kérdésre.