Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken beszélt arról, hogy a következő hetekben előfordulhatnak fennakadások a Pfizer és a BioNTech koronavírus-oltóanyagának európai szállításában, a két cég azonban garantálja, hogy 2021 első negyedévében teljesíti korábbi vállalásait. A Pfizer elismerte, hogy február elejéig még ideiglenes fennakadások lehetnek a belgiumi Puursban lévő üzemük bővítése miatt, de hangsúlyozta, hogy a bővítés következtében jelentősen nőnek majd gyártókapacitásaik.

Készülnek arra, hogy semmiképpen ne kelljen csökkenteni a beadott védőoltások mennyiségét, ezért minden megtesznek azért, hogy hatékony és biztonságos vakcinát szerezzenek. Így az Európai Unión kívüli gyártókat is megkeres a magyar kormány - mondta Müller Cecília. (Kiderült, mi a baj a kínai oltással.)

Mindenkinek, aki megkapta az első védőoltást, rendelkezésére áll a második adag, amely feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a teljes immunitás kialakuljon. Erről figyelemfelhívó levelet küldött az oltópontoknak, de eddig is ezt a gyakorlatot alkalmazták, mert szakmailag csak az helyes, ha az oltási sorozatot végigviszik - tette hozzá.

Szükség van információra ahhoz, hogy elérjék azokat, akik be akarják oltatni magukat, mivel nem egyszerű megszervezni ennyi ember beoltását. Bíznak abban - tette hozzá -, hogy a jelenleg még kételkedők is kérik az oltást.

Az országos tisztifőorvos már megkapta a koronavírus elleni védőoltást, mint mondta, semmilyen mellékhatást nem észlelt, helyi tünetet sem, sőt, szinte még az oltás beadását sem érezte.