Kijött egy új statisztika Magyarországról - ezt nem tesszük zsebre

Európában Magyarország bánik a legcudarabbul a munkanélküliekkel, legfeljebb az hozható fel az ország mentségére, hogy a csehek sem járnak sokkal jobban.
Komócsin Sándor, 2018. augusztus 3. péntek, 09:05
Fotó: Shutterstock

Az OECD Facebook-oldalán közzétett grafikon szerint Magyarországon a munkanélküliek a korábbi keresetüknek mindössze 21 százalékát kapják meg éves átlagban, aminél Európában egyetlen szűkmarkúbb állam sincs - adta hírül az mfor.hu. A nem éppen a szociális ellátásairól híres Egyesült Államokban van kisebb arány, itt a fizetés 19 százalékával támogatja az állam az állástalanokat.

Régiós összehasonlításban Magyarország előtt Csehország áll 25 százalékkal, ugyanakkor a szlovákok sem sokkal bőkezűbbek a maguk 38 százalékával, a lengyeleknél pedig 41 százalék ez az arány.

Még a második Orbán-kormány első intézkedései egyikeként az álláskeresési járadék - vagyis a munkanélküli segély - folyósításának időtartamát 9-ről 3 hónapra csökkentette. A támogatási rendszer átalakításának az indoka az akkori konvergenciaprogram szerint a társadalmi aktivitás növelése, a munkanélküliek és a gazdaságilag inaktívak számának visszaszorítása volt.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2018.08.03 17:39

ennel sokkal nagyobb szopas, hogy minimalber maximumahoz van kotve a maximuma az osszegnek, igy aki annal tobbet keres, az voltakeppen nem a fizetese utan kapja a tappenzt, hanem a minimalber utan. hiaba vonjak %-osan ugyanazt belole. orbanek mindent ellopnak, amit csak lehet...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html