Négynapos munkahét is lehetséges Magyarországon? Erre kell figyelni!

A kutatók komolyan foglalkoznak a négynapos munkahét magyarországi bevezetésének lehetőségével és számos kísérlet indult ezzel kapcsolatban, amelyekben munkaidő-rövidítés különböző lehetőségeit tesztelik
Komócsin Sándor, 2020. december 2. szerda, 09:29
Fotó: Getty Images

Keveset lehet tudni arról, születtek-e Magyarországon tapasztalatok a négynapos munkahét alkalmazásáról - írja a G7. A kérdés hazai szakértője Antal Miklós az MTA-ELTE Lendület Új Vízió Kutatócsoportjával a munkaidő-csökkentés megvalósíthatóságát és hatásait vizsgálja, hazai és európai összefüggésben. Ő általánosságban azt mondta a munkaidő rövidítésének kutatásáról, hogy egyelőre elég kevés az ilyen témában készült tanulmány, ezért a hatásokról is elég korlátozottan áll rendelkezésre információ.

Nem mindegy, hogy pontosan milyen módon valósul meg a munkaidő rövidítése, mert ezen nagyon sok múlik mind a jólléti, mind a gazdasági, mind a környezeti hatásokat nézve. Legalább három módját említette a munkaidő-csökkentésnek: az elsőben arányosan a fizetés is csökken, a másodikban a fizetés megmarad, a harmadik pedig az, amikor az évente szokásos általános fizetésemelés helyett inkább plusz szabadnapokat választhat a munkavállaló.

Mindegyikre van példa, a tapasztalatok vegyesek. Összességében egy brit kutatóintézet, az Autonomy elemzését érdemes idézni, amely rámutatott, hogy országos szinten biztosan nincs összefüggés a termelékenység és a ledolgozott munkaórák száma között, hiszen a magasabb termelékenységű országokban jellemzően a világátlagnál kevesebbet dolgoznak az emberek.

Ugyanakkor céges szinten a munkaidő-csökkentés hatására létrejövő produktivitásnövekedésről Antal szerint elég keveset lehet tudni, ugyanis nem készült a témában elég kutatás. Biztosnak látszik, hogy nagyon magas óraszámoknál csökken a produktivitás, de egyelőre nem világos, hogy alacsony és normál munkaidőnél mi a hatás. A pozitív példák mellett egyedi példát az ellenkező hatásra is lehet mondani: olyan vállalat is volt, ahol a rövidítés után sokan felmondtak, mert nem voltak elég motiváltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

efi99, 2020.12.02 15:45

Akárhogy is nézzük, valami biztosan el van cseszve, , ha még mindig ugyanannyit kell dolgozni, mint 35 éve, vagy van ahol még régebb óta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Denden, 2020.12.02 10:05

Ez egy teljesen jó megoldás! Csak nem lesz ebből semmi. Sok munkahely van ahol tényleg növelheti a produktivitást. Persze vannak olyan munkahelyek is ahol nem lehet megvalósítani. Lényeg a rugalmasság lenne a megvalósításban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html