Mi történt a magyar állásokkal?

Javultak a munkaerőpiaci adatok, júniushoz képest 90 ezerrel csökkent az álláskeresők száma.
Csernátony Csaba, 2020. december 29. kedd, 11:11
Fotó: Getty Images

Decemberre 290 ezerre csökkent az álláskeresők száma, ami az előző év azonos időszakához képest 23,8 százalékos növekedést, ugyanakkor idén júniushoz viszonyítva közel 90 ezres csökkenést jelent - közölte kedden Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A szakminisztérium közleményét idézve az MTI azt írja, hogy a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája novemberben már magasabb volt a tavalyinál. Az év utolsó hónapjában mintegy 40 ezer álláskereső kérte nyilvántartásba vételét, az első alkalommal regisztrálók aránya mindössze 8 százalékot tett ki.

A Központi Statisztikai Hivatal előzetes gyorsbecslése alapján novemberben az előző hónaphoz képest 45 ezerrel, ismét 4,5 millió közelébe nőtt a foglalkoztatottak száma. A létszámnövekedés eredményeként a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája egy hónap alatt 70,6 százalékra emelkedett, és 0,3 százalékponttal meghaladta az egy évvel korábbit is.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.29 12:02

Mi történt? Elmondom, hogy mit látok a valóságban.
Orbán az ipari parkos gazdag multikat és a Família Zrt-t tolja pénzzel.
Az idei elherdált 1000 milliárdokból csak 5%, öt százalék jutott az egészségügynek, a többi sportra és a gazdagokra lett elszórva.
A szépnek látszó munkaügyi adatok csak pillanatnyi, a qrmánynak tetsző, de valójában a valóságot bevakoló statisztika.
Vannak ezek a multik, amelyek évente milliárdokat kaptak adókedvezményként, munkaerő megtartásra, meg letelepedésre.
Na, ezeknél a multiknál akkora a fluktuáció mint a népvándorlás volt. Csak erről nem adnak ki statisztikát.
Ezek a stratégiai cégek felveszik azokat, akiket kormányzati segítséggel vándoroltatnak keletről a dunántúli multikhoz. Még ingyen albérlet vagy munkásszálló is jár hozzá. Nekik a cég fizet havonta egy hazautazási költséget, miközben a helyi dolgozó ennyivel is kevesebbet keres.
Például az a szabolcsi, aki jó esetben 2 hónapot marad a cégnél, de egyszer sem megy haza, 2x16 000 Ft, azaz 32 000 Ft támogatást kap az ingyen szállás mellé. Az a kevés helyi dolgozó, akiket a migránsok nem túrtak ki, ennyivel kevesebbet keresnek.
Az eddig említett támogatások mellé a qrmány 3x5 merd, azaz 15 milliárd forintot dobott munkásszálló támogatására.
Így lesz egy dunántúli város háromszor nagyobb lakosságszámú, mint a hivatalos adatokban, és utálat kimozdulni otthonról, mert mindent ellepnek a migránsok.
A Dunántúlra az alábbi migránsok dőlnek garmadával:
szabolcsiak
borsodiak
hajdúságiak
békésiek
erdélyiek
ukránok.
Ami ennél rosszabb, hogy orbán olyan ukránok behozatalát is támogatja, akik nem beszélnek magyarul, tehát azt sem mondhatjuk, hogy a kinti magyarokat támogatja.
A magyar melóstól Magyarországon elvárják, hogy beszéljen angolul vagy németül, de az ukrán jöhet ide dögivel úgy, hogy még magyarul sem tud. Tolmácsot vesznek fel melléjük.
Mindez abból a pénzből történik, amit a saját népétől vesz el az orbáni kormány.
Az orbáni fidesz teljesen az itteni magyarok kárára szórja a pénzt.
Eközben a magyar munkanélküli hónapokig nem kapja meg a törvényesen járó ellátását.
Tehát az, hogy javul a statisztika, az annak köszönhető, hogy
a magyarok kisesnek a regisztrált munkanélküli adatok közül
a munkába bejelentettek számát pedig az erdélyiek és az ukránok növelik
meg most már indiaiak, szírek, stb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html