Munkahelyváltásokkal többet lehet keresni

Akár 40 százalékkal kevesebbet kereshetnek azok, akik nem váltanak 4-5 évente munkahelyet - áll a Work Force Személyzeti Tanácsadó legfrisebb elemzésében.
NAPI, 2010. szeptember 1. szerda, 11:45
Fotó:

Aki nem vált munkahelyet, jóval kevesebbet keres, ezért a Work Force Személyzeti Tanácsadó tapasztalatai szerint nem árt, ha időnként megmérjük magunkat a munkaerőpiacon és az aktuális kereslet-kínálathoz igazítjuk elképzeléseinket. A válság után különösen ajánlott munkavállalóknak ez a lépés, jelentősen átalakultak ugyanis a munkaerőpiaci feltételek.

A magyar munkavállalók döntő többsége csak akkor néz körbe a munkaerőpiacon, amikor megszűnik a munkája, vagy fel akar mondani, pedig legalább 4-5 évente érdemes lenne "mérlegre tenni" magunkat a munkaerőpiacon - állítja a tanácsadó cég. A tapasztalatok szerint ugyanis akár 40 százalékkal kevesebbet keres az, aki nem követi a változásokat. 

A cégek jellemzően jobban megfizetik a kívülről érkezett szakembereket, mint a régi munkatársakat. Az álláskeresésben a felkészültség is kulcsfontosságú: közel harmadával nagyobb valószínűséggel vesznek fel a felvételi praktikákban járatos, az interjún jól szereplő jelentkezőt - jegyzi meg a Work Force.

HOZZÁSZÓLÁSOK