Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar hatóság által kiállított, a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, valamint a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmányok - ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idejét is - a 90. és 91. §-ban meghatározott kivétellel, a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek - döntötte el a kormány az egészségügyi veszélyhelyzet visszavonását követően egy kormányrendeletben.

Eredetileg március 11-én ugyanis úgy döntöttek, hogy a járvány alatt a közösségi közlekedés fertőzési kockázatokat rejt, így támogatták, hogy az emberek inkább a saját autójukkal közlekedjenek. Pont ezt segítette az ingyenes parkolás bevezetése is.

Az egészségügyi veszélyhelyzetet viszont június 18-án megszüntették, így azóta ketyeg az óra, hogy az autósok pótolják az elmaradt műszaki vizsgákat. Erre még december 15-ig van idejük. Mivel a karácsonyi ünnepek előtti időszak hagyományosan a munkaszüneti napokkal telezsúfolt év végén, így az utolsó napra semmiképpen sem érdemes hagyni a vizsgáztatást. A nyár vége, ősz eleje viszont hagyományosan annyira nem forgalmas időszak, így ezzel jó, ha számolnak az érintettek.