Műszaki vizsgára készül? Akkor ezt ne tegye

Klasszikus módszerrel próbálta meg egy autós elintézni, hogy autója átmenjen a vizsgán. Nem sikerült.
Szász Péter, 2017. május 18. csütörtök, 17:45
Fotó: Napi.hu

Hivatali vesztegetés miatt indult nyomozást fejeztek be a Veszprém megyei rendőrök egy 36 éves férfi ellen, aki személyautót vitt műszaki vizsgára - írja a police.hu.

A férfi a jármű iratait úgy adta át, hogy azok között egy borítékban pénzt helyezett el, és tudtára adta a vizsgabiztosnak, hogy "ezzel előnyt szeretne kérni".

A felajánlott pénzt a vizsgabiztos nem fogadta el, felettese a történtekről azonnal értesítette a rendőrséget. A gépjármű a vizsgán felmért műszaki állapota miatt a közúti közlekedésben való részvételre alkalmatlant minősítést kapott.

A 36 éves férfit a nyomozók még a vizsgaállomásról előállították és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya hivatali vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.05.18 18:53

Rendben van, ez az autós most lebukott. Viszont hogyan lehet érvényes forgalmi engedélye másik több ezer csotrogánynak, melyeket ránézésre(pl. gumik állapota) azonnal ki kellene tiltani az utakról?

Nemrég egy buszt a diákok szülei nem engedtek elindulni az osztálykirándulásra, mert "tükörradiálok" voltak a kerekein...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2017.05.18 18:45

Mit nem érdemes tenni?
magyarországon autót fenntertani
Már az is olcsóbb, ha külföldön csak azért hozol létre egy céget, hogy autót vegyél rá.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html