Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett gyakori lesz a gomolyfelhő-képződés. Több helyen valószínű zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, az ország északkeleti harmadán van a legkisebb esély zivatarok kialakulására. Többfelé megélénkül a keleti, északkeleti szél, szélerősödésre zivatar környezetében számíthatunk. A hőmérséklet délután 25 és 31 fok között alakul. Késő estére 16 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökre virradó éjszaka a közepesen felhős ég mellett az éjszaka első felében a Dunántúlon, majd északon alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás mérsékelt marad, csak zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A hőmérséklet késő este 16 és 23 fok között alakul, hajnalban 13 és 19 fok várható.

Csütörtökön a hosszabb-rövidebb napos időszakok között erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. (Rejtélyes halpusztulás a Holt-Marosnál.)

Pénteken a többórás napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Napközben szórványosan, kora estétől a Dunántúlon nagy területen várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is lehet. A szél a kezdeti délkeleti, déli irányról délután egyre többfelé keletire, északkeletire fordul, helyenként megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok körül várható.

Szerdán a

  • Balaton 25-26, a
  • Velencei-tó 27, a
  • Fertő-tó 25,
  • a Tisza-tó pedig 24

fokos lesz.

Az Adriai-tenger hőmérséklete 23-25 között alakul.

A kép forrása: Napi.hu/Szász Péter.