Hétfőn hosszabb napos időszakokra az ország északi felén, és főként délelőtt lehet számítani, késő délutántól egyre többfelé ered el az eső. Északon, északkeleten számottevő csapadék estig nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Kedden többnyire borult lesz az ég, de a Nyugat-Dunántúlon akár néhány órára is kisüthet a nap. Délelőtt a Dunántúlon megszűnik az eső, majd délután délkelet felől újabb csapadékzóna érkezik, így ekkor főként a Dunától keletre ered el az eső. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Szerdán a Dunántúlon csak elvétve eshet az eső, a Dunától keletre viszont több helyen várható eső, akár jelentős (10-20 milliméternyi) csapadékkal. Emellett megélénkül, helyenként megerősödhet a szél is. A minimumhőmérséklet 4-9, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Csütörtökön délelőtt északkeleten még eshet az eső, de délután már ott sem várható csapadék. A leghidegebb órákban 0-8 fok lehet. Napközben általában 10-15 fokig melegszik a levegő, de a tartósabban felhős északkeleti megyékben kevéssel 10 fok alatt marad a csúcsérték.

Pénteken megélénkül, helyenként megerősödik a szél, szórványosan eső, zápor előfordulhat, de jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap is megélénkülhet a szél, és elszórtan kisebb eső, zápor is kialakulhat. A minimumhőmérséklet 4-9 között valószínű, míg a maximumok 11-16 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.