A Kárpát-medencétől nyugatra elhelyezkedő anticiklon peremén kedden még labilisabb és nedvesebb, holnap már szárazabb léghullámok érkeznek; időjárási frontok elkerülik térségünket - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Kedden elsősorban az északkeleti és a középső országrészben, valamint a Dunántúl déli részén számíthatunk elszórtan északról dél felé áthelyeződő zivatarokra. Helyenként viharos szél (60-80 km/h), intenzív csapadék (15-30 mm), esetleg kisebb méretű jég (1 cm alatti átmérővel) társulhat a zivatarokhoz. A késő esti óráktól már mindenütt megszűnik a csapadéktevékenység, és az éjszaka második felére a felhőzet is jelentősen csökken.

Az északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is várhatók. A csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán napos, száraz idő lesz többnyire kevés gomolyfelhővel. Az északkeleti szél megélénkül, az Alföldön helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul - írja az OMSZ.

Szombatig marad a napos, száraz idő a prognózis szerint.