A számvevőszék az MVM Gter Gázturbinás Erőmű Zrt., az MVM Észak-Budai Kogenerációs Fűtőerőmű Kft. és az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. 2015-2017 közötti működését ellenőrizte.

Az ÁSZ mindhárom társaságnál megállapította, hogy működésük szabályozottsága nem volt összhangban a jogszabályi előírásokkal, továbbá vagyongazdálkodásuk nem volt szabályszerű, ezáltal az elszámoltathatóság és a vagyon védelme nem volt biztosított. Az ellenőrzött időszakban a társaságok az éves beszámoló mérlegtételeit - az eszközöket és forrásokat mennyiségben és értékben tartalmazó - leltárral nem támasztották alá, emiatt a valódiság elve nem érvényesült - írta az MTI.

Két társaságnál -az MVM Gter Gázturbinás Erőmű Zrt.-nél és az MVM Észak-Budai Kogenerációs Fűtőerőmű Kft.-nél - a gazdálkodás sem volt szabályszerű. E két cégnél nem volt szabályszerű a bevételek és a ráfordítások elszámolása, emiatt a könyvvezetés nem alapozta meg a számviteli törvényben előírt beszámoló készítését.

Az ÁSZ a szabálytalanságok kijavítása érdekében javaslatokat fogalmazott meg az egyes társaságok számára, a cégeknek ezek alapján 30 napon belül intézkedési terveket kell készíteniük.