Na, mikor kell jönnie a hidegfrontnak?

Szombaton északnyugat felől szakadozott felhőzet vonul át, hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Szórványosan várható zápor, zivatar, a zivatarok közelében viharos széllökések is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 10. szombat, 11:37
Fotó: Pixabay

Éjszaka a Dunántúlon csökken a felhőzet, túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem valószínű, keleten még több lesz a felhő, és ott zápor, zivatar még kialakulhat. Holnap a sok napsütés mellett a Duna-Tisza közén több, másutt kevesebb gomolyfelhő valószínű, keleten helyenként zápor előfordulhat.

Az északnyugati, vasárnap az északi szél helyenként megerősödik. Szombaton zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 28 fok között várható.

Hol lehetnek viharok?

Az OMSZ szerint szombaton zivatar nagyobb eséllyel a Dunántúlon és az ország keleti harmadán várható. Zivatarhoz az erős vagy viharos szél mellett jégeső ( de nagyméretű jég esélye alacsony), főként a Dunántúlon károkozó szélroham és elsősorban keleten felhőszakadás társulhat.

Estétől a Dunántúlon, a késő esti, éjféli óráktól a keleti tájakon is fokozatosan megszűnnek a zivatarok. Vasárnap az OMSZ szerint nem valószínű veszélyes időjárási jelenség.

HOZZÁSZÓLÁSOK