Nagy a gond: már szemészek, fogorvosok dolgoznak a Covid-osztályokon

Nem csak méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti a kormány késlekedése - írta a Magyar Orvosi Kamara Pintér Sándornak. Azonnali egyeztetést kérnek a belügyminisztertől - írja a hvg.hu.
K. Kiss Gergely, 2020. október 31. szombat, 10:34
Fotó: Getty Images

Elhibázott a kormány elképzelése és kommunikációja az egészségügyi szolgálati jogviszony átalakításáról az orvosok többsége szerint - ezt írta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) egy Pintér Sándornak címzett levélben. A MOK egy felmérést végzett az orvosok körében a kormány terveiről, ez után fordultak a belügyminiszterhez - tudta meg a portál.

A kormány azt kommunikálta, hogy a törvény és a végrehajtási rendeletek kidolgozásába bevonta a kamarát. A MOK most azt írta: a törvény kidolgozásába nem vonták be őket, a végrehajtási rendeletek kidolgozásához pedig "sürgősen valódi egyeztetésekre van szükség". Ezért arra kérik Pintért, hogy még a hét végéig küldje meg nekik az egyeztetések pontos menetét.

A kormány intézkedései váratnak magukra. Olyan helyzetbe hozzák az orvostársadalmat, ami nem csupán méltatlan, hanem a biztonságos betegellátást veszélyezteti - áll a kamara levelében. Arról is írtak: miközben a kórházban és lélegeztetőgépen lévő betegek száma egyre nő, a COVID osztályok kritikus állapotú betegeit már szemészek, pszichiáterek és fogorvosok látják el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ittott, 2020.10.31 12:04

vannak tanultabb közmunkások. miért nem azokat viszik? orvosokra szükség van a saját szakterületükön.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2020.10.31 11:21

fogorvosok - mit csináljanak
mivel a magyarok fogazata közismerten
hiánytalan és rendben van
nyilván segítenek ott ahol tudnak
( lehet ott kisebb kárt csinálnak
mint a fogorvosi rendelőben :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html