Nagy bejelentést tett Varga Mihály

Újabb öt megyében indul el a munkaerőpiaci reformprogram, ezzel már az ország döntő részén, 15 megyében működhetnek hatékonyabban a munkaügyi hivatalok - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek.
Szabó Zsuzsanna, 2019. szeptember 30. hétfő, 08:17
Fotó: Getty Images

A pénzügyminiszter szerint a program a tavalyi indítása óta csaknem 40 ezer ember munkához jutását segítette, ami több mint a duplája a bevezetését megelőzően mérteknek. A tárcavezető hangsúlyozta, a szeptember végi kiterjesztéssel újabb öt megyében - Fejérben, Tolnában, Bács-Kiskunban, Komárom-Esztergomban és Pest megyében - kezdődik meg a munkaerő-közvetítést javító program.

A vállalati kapcsolattartás erősítésével, a munkaerőpiaci szempontból hátrányosabb helyzetű csoportok elhelyezkedésének támogatásával tovább csökkenthető a munkanélküliség - jelentette ki Varga, aki szerint ezt mutatja, hogy a programban érintett megyékben a tartósan álláskeresők száma mellett a munkanélküliségben eltöltött idő is csökkent.

A pénzügyminiszter szerint kilenc év alatt kevesebb, mint a harmadára csökkent a munkanélküliek száma Magyarországon. "A munkanélküliség további csökkentése érdekében az elkövetkezendő időszakban a program képzési oldalát is be kívánjuk vezetni és a helyi munkaerőigényekhez igazítani. Ezzel célzottan támogatjuk a vállalkozásokat, hogy megfelelően képzett munkaerőt biztosítsunk számukra a rendelkezésre álló közfoglalkoztatottak és álláskeresők köréből" - fogalmazott Varga.

A cél az, hogy minden embernek legyen munkája Magyarországon, aki képes és akar dolgozni. A programnak köszönhetően három százalék alá csökkenhet a munkanélküliség szintje, amivel megvalósulhat a teljes foglalkoztatottság - tette hozzá a tárcavezető.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix7, 2019.09.30 14:20

Igen, Komárom-Esztergomban és Pest megyében nagyon nagy szükség van rá!

NÓGRÁD MÉG RÁÉR, itt mindenki dolgozik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Rothim, 2019.09.30 14:14

Jó , jó legyen munkája minden embernek , de milyen ?
Az előző rendszer diplomásainak jelentős része nem a végzettsége , és nem is diplomásságának megfelelő munkahelyen dolgozik!
Sokan közülük még csak nem is középfokú végzettség szerinti munkahelyen , hanem BETANÍTOTT SOKSZOR 3 MŰSZAKOS MUNKÁT VÉGEZNEK !!!

Mire ez a pazarlás , miért ez a diplomások elhanyagolása , se racionális gazdálkodás , se emberség nem üti fel a fejét !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html