Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A még 2014-ben megkezdett tőkebefektetési tevékenysége során az Exim részesedésével működő 11 magántőkealap Magyarország mellett a világ 18 országában összesen 54 (25 hazai és 29 nemzetközi) befektetést valósított meg - idézi az MTI a közleményt.

Az Exim katalizátor szerepét a piaci befektetők is visszaigazolták, hiszen a részesedésével működő alapok sikeresen tudtak további tőkét bevonni, és tevékenységüket hatékonyan kiterjeszteni nemzetközi szinten - mondta el Jákli Gergely, az Exim elnök-vezérigazgatója a Portfolio által szervezett "KKV Tőkefinanszírozás 2019" szakmai konferencián.

Az elnök-vezérigazgató arról is beszélt, hogy az Exim célkitűzései között szerepel a hazai cégek nemzetközivé válásának elősegítése, amit 7 pontból álló szempontrendszer alapján ér el. Ezek közül kiemelkedően fontos a 3T, azaz, hogy a céltársaságok a tőke mellett érdemi szakmai támogatást, nemzetközi piaci kapcsolatépítési lehetőséget is kapjanak (smart money).

Az Exim befektetéseivel működő alapoknál a kezelési szabályzaton keresztül stimulálják az alapkezelőket befektetési döntéseik meghozatalánál, arra törekszenek, hogy ahol az Exim megjelenik befektetőként, ne csak egy klasszikus pénzügyi befektetés valósuljon meg, hanem a tőkebefektetés tudással és tapasztalattal is párosuljon - mondta az elnök-vezérigazgató a közlemény szerint.