Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A három önkormányzatból álló konzorcium a Zagyva Ökopark projekt megvalósításához összesen csaknem 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében - ismertetik a közleményben.

A projekt fő célja a térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező természeti örökség turisztikai hasznosítására irányuló fejlesztés, amely által élénkülhet a térség gazdasága is, illetve hozzájárul a foglalkoztatottság növekedéséhez. Fontos cél az is, hogy a turisták hosszabb időt tudjanak eltölteni a térségben - tájékoztattak.
A beruházás során egy ökoturisztikai túraútvonal létesül, illeszkedve a környék természeti adottságaihoz, építve a Zagyva folyó közelségére.

A projekt keretében egyebek között látogatóközpont, "street fitness" pályák, sportpálya, pihenőhelyek, madárles létesül, mobil hidakat is terveznek kialakítani a Zagyván. Emellett kerékpártárolók épülnek, valamint tájékoztató táblákat helyeznek ki.

A vízi sportolás népszerűsítése érdekében a projektgazdák három- és négyszemélyes kenukat, egy- és kétszemélyes kajakokat, illetve kiegészítőket is vásárolnak.
Az Ökoparkhoz kiegészítő szolgáltatásként GIS rendszert (Geographical Information System - Földrajzi Információs Rendszer) alakítanak ki - közölték.

(A GIS olyan számítógépes rendszer, amelyet a földrajzi helyhez kapcsolódó adatok gyűjtésére, tárolására, kezelésére, elemzésére, a földrajzi jelenségek megfigyelésére, modellezésére dolgoztak ki.)