Nagy változás készül Nyugati pályaudvaron

Hamarosan megkezdődik a Keleti és a Nyugati pályaudvar épületeinek korszerűsítése, ám ennél komolyabb átalakítás készülődik: egy korszerű, átmenő főpályaudvar létesítésének előkészítése már folyamatban van. Ez a Nyugati pályaudvar lehet majd, a Déli és a Nyugati pályaudvart a földfelszín alatt köthetik össze - írja a portfolio.hu.
K. Kiss Gergely, 2019. január 5. szombat, 13:54
Fotó: Napi.hu

Már évek óta szó van arról, hogy a budapesti fejpályaudvarokat úgy szervezzék újra, hogy átmanú forgalmú pályaudvarokat hoznak létre, ezzel gyorsulna a vonatforgalom, kényelmesebbé válnának az átszállások, és a fejpályaudvarok átalakítása révén értékes fejlesztési terület is felszabadulhat (például a Déli esetében) - írja a portál a Magyar Idők értesülése alapján.

A Déli és a Nyugati pályaudvar felszín alatti összekötésével átmenő forgalmú főpályaudvar jöhet létre a berlini, bécsi főpályaudvar mintájára. A koncepció előkészítése a megvalósíthatósági tanulmány megrendelésével már elkezdődött.

A lap felidézi, hogy hamarosan megkezdődik a Keleti és a Nyugati pályaudvarok épületeinek a felújítása, új várótermek létesülnek, korszerű tájékoztató rendszerekkel, pénztárakkal és a történelmi épületek kívül-belül megújulnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK