Nagy a baj a Fertő tónál - megsemmisülnek az épületek

A 21 nádfedeles ház közül 11 már leégett a Fertő tó partján Fertőrákosnál, a többit a tűzoltók próbálják megvédeni a tűztől - jelentette az MTI tudósítója szerda délután a helyszínről.
Szász Péter, 2017. június 28. szerda, 15:25
Fotó: Napi.hu

Az oltásban 60 hivatásos és 15 önkéntes tűzoltó vesz részt, előbbiek például Kapuvárról, Csornáról, Győrből, Sárvárról, Szombathelyről és Lébényből, az utóbbiak a környező településekről - Fertőrákosról, Harkáról, Nagycenkről - érkeztek. A füstöt észlelve az osztrák tartományi tűzoltók egy hajóval érkeztek a helyszínre, ők is segítenek a tűz elfojtásában.

Korábban Ruskáné Takács Anita, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy oltás közben egy embert találtak a vízben, őt kimentették, nem sérült meg.

Képünk illusztráció

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.06.28 21:38

Fasza építőanyag, megérdemli a dicsőítést.
Gazdaságos is. Főleg, ha évente újra kell rakni, mert leég. Vagy évente többször is. Nyáron a Nap miatt, télen a fűtés miatt.
Tényleg olyan környezetbarát anyag amikor ég, és amennyi víz elmegy az oltására.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html