Nagy a baj a vízórákkal Budán

A szokásos fogyasztás öt-tízszeresét mérték a vízórák az elmúlt időszakban Németvölgy mintegy 70 háztartásában - írja a 12.kerulet.ittlakunk.hu.
Szász Péter, 2017. december 4. hétfő, 16:32
Fotó: Shutterstock

Több jel is arra mutat, hogy a vízórákat a környékbeli víznyomás-ingadozások "pörgették meg", amit alighanem a közeli építkezések ismételt vízelzárásai és -megnyitásai idézhettek elő. A vízórák efféle indokolatlan megugrására idehaza és külföldön is számos példa van.

A helyi lap több panaszost is idéz

Egy fogyasztó harmadmagával lakik egy házban, ahol előző évi fogyasztása nagyjából 118 köbméter volt. Idén októberben viszont a vízművek munkatársa 1316 köbméteres mérőállást olvasott le.

A Fővárosi Vízművek óraellenőrt küldött ki, aki megállapította, hogy a rendszerben nincs szivárgás, ha a házakban minden csap zárva van, az óra számlálója nem pörög. Ettől függetlenül a szolgáltató is érezte, hogy nincs minden rendben. Azt írták: "a felhasználási hely számlázásával kapcsolatban érkezett bejelentéséneknek teljes körű felülvizsgálata és érdemi ügyintézése céljából a műszaki helyszíni kivizsgálást követően további hálózat üzemeletetésre vonatkozó állásfoglalások bekérése vált szükségessé".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fazakasl, 2017.12.05 05:31

Miért is nem csodálkozom?
A Fővárosi Gázművek is állandóan és rendre cáfolgatja, hogy ők bármiféle nem éghető gázt kevernek hozzá magához a földgázhoz, amitől persze nem igazán van meleg, és a csülkös bableves is elég sokára fő meg, ámde a mérő - az pörög.
Ilyesmikre szokta általában azt mondani a köznép - "nem zörög a haraszt ..."
Vagyis? Gyanús!
Ha persze egyből megcáfolják - na akkor még jobban az!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html