Nagy a baj az egyik magyar óvodában - pumpolják a szülőket

Az egyik miskolci óvoda balesetveszélyesnek minősítette a gyerekek székeit, ezért a szülőknek írtak levelet, hogy újat kellene venniük - adta hírül a 444.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. október 22. vasárnap, 17:25
Fotó: Napi.hu

"A szülői értekezleten elhangzott, hogy gyermekeink székei elhasználódtak, balesetveszélyesek, ezért célszerű lenne ezeknek a cseréjét megvalósítani. Megoldásként felmerült annak a lehetősége, hogy minden szülő saját gyermekének ezt anyagilag megfinanszírozná. Az új székek ára kb. 4-5 ezer forint/darab. Kérjük a szülőket, hogy nyilatkozzanak, hogy tudják-e támogatni ezt a törekvést" Ez a szöveg olvasható a portál által idézett levélben, amit Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője osztott meg Facebook oldalán.

"Én úgy vettem észre,hogy a szülők nagy része ezt már természetesnek vette" - mondta az egyik szülő. "Fizetünk csoportpénzt, mert máskülönben az óvónénik a napi foglalkozásokhoz nem tudnának felszereléseket vásárolni. Visszük a gyerekeknek a szalvétát, kézmosót, wc papírt, fogkrémet, törlőpapírt, papírzsepit. Viszont hallottam régebbi szülőktől, hogy a mosdót annak idején ők újították fel, mert életveszélyes volt! Most a székek balesetveszélyesek. Úgy tudom, csak néhány szülő fizetőképes,a többi nemmel válaszolt" - fűzte hozzá.

Szerinte az óvoda dolgozói igyekeznek normális körülményeket teremteni, de az önkormányzatnál azt mondják, hogy nincs keret az eszközökre.

HOZZÁSZÓLÁSOK