Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője, a kormányhivatal vadászati főfelügyelője, a vadásztársaság képviselője, valamint az érintett települések Révfülöp, Kővágóörs és Ábrahámhegy polgármesterei is képviseltették magukat azon a megbeszélésen, amelyet a vaddisznók belterületen való megjelenése miatt hívtak össze - írja a portál.

A cikk szerint a legnagyobb problémát Révfülöpön okozzák a vadállatok: az emberek amiatt félnek, hogy a szűk utcákban találkozhatnak a kondákkal. Sőt, állítólag a turizmusra is káros a vaddisznók jelenléte: esténként a külsőbb lakóövezetekből nem mernek lemenni az éjszakai életbe, mert hazafelé nagyon nagy eséllyel találkoznak az állatokkal - mondta el Kondor Géza polgármester a zártkörű megbeszélés után a Veol.hu szerint.

Gyors megoldás viszont nincs: a belterületen élő vaddisznóállományt úgy lehet felszámolni, ha a búvóhelyét, az élelmét, a víz forrását megszüntetik és az elbozótosodott, elhagyott telkeket felszámolják önkormányzati módszerekkel. A vadásztársaság pedig vadbefogókkal eltávolítja a vadat a belterületekről.

Emellett az önkormányzat továbbra is fokozottan felszólítja az elhanyagolt területek rendbetételére a nyaralók tulajdonosait.

(Ezt olvasta már: Óriási erősítést kapnak a vadászok a kormánytól?)

A fotó forrása: Shutterstock.