Nagy a vita a nyugdíj körül

A korkedvezményes nyugdíj megszüntetése a legkritikusabb pontja a a kormány és a munkáltatók közötti bértárgyalások során - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke az MTI érdeklődésére, miután a keddi tárgyalási napon sem született megállapodás a vitás kérdésekről.
MTI-Eco, 2014. december 16. kedd, 11:11
Fotó: Napi.hu

Szerda reggel újabb kísérletet tesznek a megállapodásra. A helyzet nem lett könnyebb. A kormány nagyjából elhajtotta a követeléseinket - jegyezte meg.

A korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatban Pataky korábban kifejtette: a szakszervezetek tárgyalni szeretnének a rendszerről, mert azzal ők is egyetértenek, hogy nem kell megtartani a korábbi elavult rendszert, de helyette szerintük egy új szisztémát kellene kidolgozni, amelyben a valóban nehéz, egészségkárosító munkakörökben dolgozók előbb elmehetnének nyugdíjba.

A szakszervezetek a jövő évi bérekről szóló tárgyalásokba bevonták a korkedvezményes nyugdíj ügyét, a sztrájktörvény és a Munka törvénykönyvének módosítását, valamint ellenzik a cafeteria többlet adóterheit is, egy csomagban kezelve azokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

roberta, 2014.12.17 04:31

Persze, hogy nem fenntartható ha a munkavállaló na meg a munkáltató közösen csalnak és "minimálbéren vannak bejelentve. Azután a nyugdíjuk meg még a minimumot sem éri el és lehet panaszkodni meg a rendesen fizetők kárára emelgetni a "nyögdíjakat". Na és itt a legújabb adójóváírás a nyugdíj és egészségbiztosítási alapok lenyúlására mert ugyebár a "rabszolgabért" már a kormányunk is felismeri! - de a megoldás helyett csak elodázza a nyugdíjasok rovására!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.12.16 11:21

..nem fenntartható a rendszer ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html