Nagy árat fizethetnek a pécsiek a kormánynak (Reagált Lázár János)

Átvállalja Pécs hatalmas adósságát a kormány, de szó sincs ingyenpénzről - írja a Magyar Nemzet.
Szász Péter, 2017. szeptember 21. csütörtök, 10:24
Fotó: MTI Fotó

A lap szerint a döntés már megszületett arról, hogy Orbán Viktor kormánya nem hagyja az út szélén a csődközelben lévő pécsi önkormányzatot, ugyanakkor "a számla" kifizetése mindenképpen fájni fog a pécsieknek. Forrásaik szerint a Fidesz legbelső köreiben is az a nagyon határozott vélekedés, hogy ez nem maradhat következmények nélkül. Péccsel példát kell statuálni, ám mindemellett válságmenedzselésre is szükség van. Állítólag a kormány nem számol azzal, hogy Pécsett a Fidesz győzhet 2018-ban.

Pécsi önkormányzati cégek, ingatlanok és a Pécs-Pogány repülőtér is az állam tulajdonába kerülhet a lap szerint annak fejében, hogy a kormány átvállalja Pécs 7,5 milliárdos tartozását és további 10 milliárdot az ökormányzati cégektől.

A reptér különösen fontos tétel ebben a sorban, ugyanis a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy azt az állam a Roszatomnak fogja bérbeadni. Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója nemrég el is látogatott a reptérre, hogy "kipróbálja" azt. Pécs közvetlen autópályás összeköttetésben van Pakssal.

Reagált a kormány
Lázár János a csütörtöki kormányinfón azt mondta, hogy nem tud ilyen tárgyalásról a kormány és a Roszatom között.

Sokat elmond egyébként a pécsi vezetésről, hogy ezeket a híreket hallva a helyiek azt vetették fel, hogy egy ilyen lehetőséget vajon miért nem a pécsi városvezetés használ ki, miért nem Páva Zsolték adják ki a repülőteret - írja a Magyar Nemzet.

A pécs-pogányi repteret az állam feltehetőleg 2,8 milliárd forintos áron veszi majd meg. A pécsi önkormányzat ugyanis tavasszal ekkora értéken állította be ezt a tételt a költségvetésébe. (A Fidesznél kitelt Páva Zsolt hitele.)

Címlapkép: MTI Fotó: Sóki Tamás

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Gerepapa, 2017.09.21 15:57

Na, ja! A kormány a miénkkel veri a csalánt! Kap is a páva egy nagy szakszervezetis fegyelmit: ejnye bejnye! Ez a fideszes faszfej kap ezért legalább egy 50 %-os pénzbírságot? És az, aki oda rakta? Annak a fejét kéne venni! De megelégednék az övével is! MINIMUM!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi2, 2017.09.21 14:34

7,5 milliárd adóssággal csődközelben????
Toller-Tasnáditól 45 MILLÁRDDAL vették át 2009-ben!
+ kilopták a buszokat
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html