Nagy bejelentés várható pénteken

Pénteken megtudhatjuk, hogyan dönt Magyarországról az egyik legnagyobb hitelminősítő. Kiderül az is, mekkorát változtak a keresetek.
Napi.hu, 2015. november 19. csütörtök, 18:31
Fotó: MTI/EPA

Pénteken teszi közzé a KSH a keresetekre vonatkozó január-szeptemberi jelentését. Az idei első nyolc hónapban 5,4 százalékos bruttó bérnövekedést regisztrált a statisztikai hivatal.

A hitelminősítők közül idén utolsóként a Fitch Ratings felvizsgálja Magyarország hitelbesorolását. Az előzetes nyilatkozatok szerint a társaság indokoltnak tartaná a jobb besorolást, így hazánk akár ismét befektetésre ajánlott kategóriába kerülhet.

Külföldön meglehetősen sovány a pénteki makronaptár, az egyetlen érdemi adat Németországból érkezik, ahol közzéteszik az ipari termelői árak októberi változásait. Szeptemberben a termelői árak 0,4 százalékkal visszaestek az EU legnagyobb gazdaságában, az elemzői várakozások szerint októberben csak 0,2 százalékos lesz az árcsökkenés.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2015.11.19 18:43

"Nagy bejelentés várható pénteken"

Kedves napi.hu dubajos munkatársai!

Mi ez a "felfokozott" várakozás, a hatalmas "izgalom"?

Ez is csak a megszokott hergelés, avagy már "tudnak" valamit?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html