A hajnali órákban -  fél három után - publikálják a kínai és japán beszerzési menedzser (pmi/bmi) indexeket 2015 utolsó haváról. Az ázsiai piaci esések miatt az adatot árgus szemekkel figyelik a befektetők.

Szerdán kilenckor publikálja publikálja adatait a statisztikai hivatal az ipari termelői árak tavaly novemberi alakulásáról. Októberben 1,3 százalékkal alacsonyabbak voltak az ipari termelői árak, mint egy évvel korábban, és ezzel már harmadik hónapja estek az árak éves összevetésben.

Fél órával később hozza nyilvánosságra a NGM az államháztartás központi alrendszerének 2015. évi alakulásáról szóló gyorstájékoztatóját. Az első tizenegy havi hiány 970,7 milliárd forint lett 2015-ben, tavaly novemberben 154,5 milliárd forintos hiánnyal zárt az államháztartás, a decemberben közölt részletes adatok szerint. A tájékoztatót Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tartja.

Tíz óra előtt öt perccel publikálják az az eurózónás pmi/bmi indexeket. Az előtejezések szerint sem az eurózónás sem a német, de még a francia mutató sem mozdul meg novemberhez képest.

Délután négykor az hasonló amerikai mutató érkezik, az ISM-index. A várakozások szerint a novemberi 55,9 százalékról a mutató 56 százalékra emelkedik.

Este nyolckor hozza nyilvánosságra a Federal Reserve a decemberi, a történelmi kamatemelésről döntő ülésén készült jegyzőkönyvet.