Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kerület a közösségi együttélés szabályait sértő tevékenységnek minősítette a beerbike-ot. A közleményben a döntést azzal indokolták, hogy az ittasan szórakozók zavarták a családokat, a kutyasétáltatókat, a piknikezőket, és megbotránkozást váltottak ki minden pihenni vágyóból, továbbá folyamatos veszélyt jelentettek a közlekedés többi résztvevőjére. A hangoskodással, szemeteléssel járó sörbiciklizés miatt a környék lakói számtalanszor tettek panaszt az önkormányzatnál - tették hozzá.

A közlemény szerint Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármester javaslatára a zuglói képviselők egyhangúan úgy döntöttek, hogy közösségellenes magatartásnak nyilvánítják a sörbiciklik használatát, és bírságolhatóvá teszik azokat, akik ilyen, kettőnél több ember által hajtható járműveken szeszesitalt fogyasztanak.

Továbbá bírság szabható ki azokkal szemben is, akik ilyen járműveket adnak bérbe, vagy vezetőként működnek közre azok használatában.

A tájékoztatás szerint Zugló nem közterületi alapon közelítette meg a korlátozást, mivel önmagában az ilyen járművek használata nem igényel közterület-használati hozzájárulást és nem minősülnek mozgóboltnak sem.

Ezzel a döntéssel csaknem egységes korlátozás lesz érvényben a pesti oldal turisztikailag frekventált területein.

Képünk forrása: Shutterstock