Nagy dobásra készül a magyar állam - Hétfőn minden kiderül

Hétfőn kezdődik az új Kétéves állampapír értékesítése. Ez fontos lépés annak érdekében, hogy a magyarok hosszabb időre hitelezzék az államot.
Domokos László, 2017. április 1. szombat, 19:21
Fotó: Napi.hu

Az új Kétéves állampapír (KÁP) értékesítésének megkezdéséről tart tájékoztatót hétfő délben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Dancsó Jószef, a Magyar Államkincstár elnöke és Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. vezérigazgatója a budapesti V. kerületi kormányablakban - derül ki a meghívóból.

Még januárban derült ki, hogy még az első negyedévben új lakossági állampapír érkezik. Az ÁKK várakozásai szerint a kicsit rövidebb és vonzó hozamú, rögzített futamidejű megtakarítási lehetőséget azok a kisbefektetők választják majd, akik eddig nem fektettek hosszú futamidejű kötvényekbe. A kétéves futamidejű állampapír jól illeszkedik ahhoz az állami szándékhoz, hogy az adósság állományában nőjön a minél hosszabb futamidejű értékpapírok súlya a lakossági megtakarítóknál is, ezzel is erősítve a finanszírozás stabilitását. Az új termék hatására az ÁKK nem vár visszaesést a kincstárjegyek eladásaiban, de a bővülés üteme lassulhat egy kicsit.

Néhány napja pedig a Világgazdaság számolt be arról, hogy a KÁP első sorozatából 50 milliárd forint értékben tervez kibocsátani az ÁKK, a papír lejárata 2019. április 22. lesz. Az értékpapír kamata fix, évi 2,5 százalékos lesz, és kétszer fizet majd kamatot, egyszer 2018. április 22-én, egyszer pedig a lejáratkor.

Az új állampapírt az államkincstár irodái, kirendeltségei, a Web- és a MobilKincstár elektronikus rendszerei mellett a CIB Bank, a Concorde Értékpapír, az Erste Befektetési Zrt., az FHB Bank, a Gránit Bank, az MKB, az NHB Bank, az OTP, az UniCredit, és a Takarékbank forgalmazza majd - olvasható az Állampapír.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.04.02 11:22

Rohanok!

Magyar Állampapír!

Húú!

Rohanok!

Két évre lekötni, csak a Magyar Állampapírban érdemes.

Magyarország Jobban Teljesít!

Magyarország Pénzügyi Nagyhatalom!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matuska63, 2017.04.02 10:54

Kérünk több mézet a madzagra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html