Nagy drágulás jön a boltokban - bezárul a kiskapu

Az elmúlt években azzal lehetett a legtöbbet spórolni a bevásárláson, ha a kinézett és esetleg egy hagyományos boltban megtapogatott terméket egy webáruházakban vásároltuk meg. Ennek a jó világnak vége lesz.
Komócsin Sándor, 2018. április 6. péntek, 09:12
Fotó: Pixabay

Válságba került az online kereskedelem, amely korábban arra alapozott, hogy nagyon olcsón lehetett piacra lépni - mondta a Világgazdaságnak Wolf Gábor marketingszakember. Minimális összegből el lehetett készíteni egy webáruházat, és hozzá lehetett kötni az e-mail-rendszert és a Facebook-oldalt. A küszöb azonban egyre magasabb, nehezebb és drágább a piacra lépés.

Néhány éve a Facebook nagy elérést adott a cégeknek - ingyen. Majd elkezdte folyamatosan egyre inkább visszaszorítani és fizetőssé tenni az eléréseket, és ma már havonta emel az árain. Sok webáruház az ingyenes elérésekre alapozott, minimális volt a reklámköltségük, s ezért olcsón kínálhatták termékeiket. Ez most borul: kénytelenek emelni az áraikon.

A szakember szerint eltűnhetnek a piacról olyan cégek, amelyek nem tudnak lépést tartani ezzel, mások a prémiumtermékek és -szolgáltatások irányába menekülnek, míg a kisebb cégek összefognak, hogy megosszák a növekvő költségeket.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

stat, 2018.04.07 08:28

Drágulás jön? Már van. Észveszejtő, hogy milyen árak vannak. A központi béremelést nem tudják kigazdálkodni a cégek, átháritják. Persze amig tudják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html