Nagy esők jönnek?

Éjszakára mindenütt megszűnik a csapadék, feloszlanak a gomolyfelhők - írta friss prognózisában az OMSZ.
MTI, 2016. szeptember 14. szerda, 16:47
Fotó: Napi.hu

Éjszakára mindenütt megszűnik a csapadék, feloszlanak a gomolyfelhők, az ország nagy részén kiderül az ég, reggelre főként délnyugaton foltokban köd képződhet. Csütörtökön sok napsütés, kevés gomolyfelhő ígérkezik, csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 30 fok között várható.

Európa középső területein továbbra is anticiklon helyezkedik el, általában nyugodt, eseménytelen az időjárás, sokat süt a nap, kevés a felhő. A hőmérséklet több fokkal az átlag fölött alakul, napközben többnyire 26 és 33 fok közé emelkedik. Az anticiklon déli peremén, a Kárpát-medence déli részén egy gyengülő hideg légörvény hatása érvényesül. Már egyre kevesebb helyen okoz záporokat, zivatarokat a térségben.

A kontinens határvidékein ciklonok örvénylenek. A nyugati országokban hosszan elnyúló frontvonal mentén változékony az idő, többfelé eső, zápor, helyenként zivatar alakul ki. Hidegebb levegő érkezett az Ibériai-félszigetre, a terület nagy részén már csak 19, 27 fokig melegszik fel a levegő. Az Ural előterében is ciklon alakítja az időjárást, mögötte hideg levegő árasztotta el a Kelet-európai-síkságot.

Skandinávia északi felén és az orosz területeken 10, 18 fok között alakul a csúcshőmérséklet, hajnalban pedig Finnországban helyenként már gyengén fagy. A Kárpát-medencében folytatódik az átlagosnál jóval melegebb idő, csütörtökön már szárazabb levegő lesz fölöttünk, a napsütés lesz a jellemző.

HOZZÁSZÓLÁSOK