Nagy esővel és széllel érkezik meg az ősz

A hét második felében beköszönt az igazi ősz, csapadékosabbra, hűvösebbre, szelesebbre fordul időjárásunk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. szeptember 24. csütörtök, 16:00
Fotó: Getty Images

Péntektől a jövő hét közepéig gyakran lesz erősen felhős az ég, bár napos időszakokra is számítani lehet. Péntek reggeltől nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, és a csapadékos idő a Dunántúlon szombat reggelig, keleten, északkeleten szombat estig kitart.

Vasárnap csak délnyugaton valószínű záporok kialakulása, majd hétfőn elsősorban keleten, kedden főként északkeleten lehet nagyobb területen esőre, záporra számítani, de lokálisan máshol is előfordulhat kisebb csapadék.

Szerdától országszerte csökken a csapadékhajlam, addig azonban az ország nagy részén 10-40 mm várható, a jelenlegi számítások szerint a Kiskunság térségében valószínű ennél kevesebb, a Kisalföldön és északkeleten pedig nagyobb mennyiség.

A jövő hét közepéig gyakran lesz szeles az idő, minden nap nagy területeken kell élénk illetve erős széllökésekre számítani.

A hőmérséklet pénteken még a nyarat idézi 25-30 fok közötti maximumokkal, ennél hűvösebb csak északon, északnyugaton lehet. Szombattól azonban jelentősen lehűl az idő, a legmelegebb órákban sem emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet, viszont a felhős, szeles időben hajnalonként is 5 fok fölötti értékek lesznek jellemzőek. Melegedésre szerdától van kilátás - írják a meteorológusok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.09.24 16:41

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.09.24 16:19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kb aug. 20-a óta hazudja minden hét közepére az esőt és hűvösebbet.
Azóta minden egyes hétvégére azt hazudták, az lesz utolsó nyári hétvége.
Az OMSZ rendszerszinten vezeti félre a lakosságot, a sajtó pedig teret ad nekik, nem kérdez rá a hazugságokra.
Vissza kell nézni a jóslásokat, és a valós időjárást hozzátenni.
Kiderül, hogy beborult.
Rá kell kérdezni a tegnapi riasztásos hazugságra, Mennyi helyen volt eső, jégeső, a kamuzott területeken?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html