Nagy fogás a NAV-nál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy fejér megyei ingatlanon mintegy 125 tonna, illegális fémhulladékot foglaltak le.
Napi.hu, 2014. július 21. hétfő, 09:25
Fotó: Napi.hu

A pénzügyőrök számára a fémtörvény egyik újonnan bevezetett rendelkezése adta meg a lehetőséget az ellenőrzésre. Ennek értelmében fém legfeljebb 3 köbméter mennyiségben halmozható fel egy-egy ingatlanon és további feltétel, hogy annak a lakóingatlanhoz köthetően kell keletkezni.

Az ingatlan tulajdonosát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felszólította, hogy felhalmozott fémhulladékot 30 napon belül szállítsa el. Miután ennek nem tett eleget, a pénzügyőrök lefoglalták az ott talált, mintegy 125 tonnányi, fémkereskedelmi engedélyköteles anyagot.

Az ingatlant némely helyen szinte embermagasságban borította a fémhulladék. A gaz, a fák, és a bokrok által már benőtt hulladékhalmok alapján feltételezhető, hogy a tulajdonos több éven keresztül gyűjtötte a fémhulladékot, melyet illegálisan tárolt.

Az ügyhöz kapcsolódóan a mulasztási bírság összege elérheti a 2 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

anttikufar, 2014.07.21 12:01

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html