Nagy ingatlanvásárlásba kezdenek az MNB alapítványai?

Reagálva az Európai Központi Bank (ECB) aggályaira, az államkötvényekből az ingatlanpiacra csoportosítják át befektetéseiket az alapítványok - értesült a Figyelő.
Napi.hu, 2016. június 3. péntek, 18:11
Fotó: Napi.hu

Az ECB miatt hozamtermelő ingatlanokba fektetnek a Pallas Athéné alapítványok - tudta meg a Figyelő Online Fekete Zoltántól, a Pallas Athéné Domus Optima Zrt. vezérigazgatójától. Az állampapír-állomány egy részét tehát átkonvertálják ingatlanpiaci befektetésekbe.

A Pallas Athéné alapítványoknál olyan döntés született, hogy a hozam alapú ingatlanbefektetések irányába csoportosítják át államkötvény portfóliójukat, az ECB-nek az államháztartás finanszírozásával kapcsolatos álláspontja miatt.

Az alapítványok nem költhetik el a vagyonukat és csak olyan biztonságos megoldásokba fektethetnek. Az állampapírok vásárlása ilyen megoldás volt korábban, de az ECB tiltott monetáris finanszírozással kapcsolatos álláspontja miatt ezzel kapcsolatban kételyek merültek fel, s bár az alapítványok ezzel a véleménnyel nem értenek egyet, átcsoportosítják portfóliójukat - mondta a vezérigazgató.

HOZZÁSZÓLÁSOK