Már a hétvégén is változatos idő lesz, de napközben 20 fokot is elérheti a legmagasabb hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap már nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható eső, zápor, a szél az Észak-Dunántúlon megerősödik.

Hétfőn hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen kisüt a nap, de több helyen várható eső, zápor. Az északnyugati szelet erős, a Dunántúlon és a főváros térségében viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 132, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható, elszórtan fordulhat elő eső, záporeső. Az erős északnyugati szelet több helyen viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul, talaj menti fagy is lehet főként az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Szerdán változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, helyenként gyenge esővel. Az északnyugati szél napközben még sokfelé élénk lesz, a középső területeken erős széllökésekkel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű - írta a portál.