Nagy meglepetés érheti a mobilosokat - komoly lépésre készül a kormány

Ismét felmerült a lehetősége, hogy a kormány létrehozzon egy állami tulajdonú mobilszolgáltatót. Az évekkel ezelőtt felmerült ötlet megvalósítása százmilliárdos nagyságrendű kiadással járna.
Komócsin Sándor, 2018. január 15. hétfő, 09:26
Fotó: Pixabay

Ha a Fidesz nyer az áprilisi parlamenti választásokon, akkor a következő kormányzati ciklusban ismét megpróbálkozhat az állami tulajdonú mobiltelefon-társaság létrehozásával - írja a Világgazdaság. Az egyik lehetőség erre az lenne, hogy az állam felvásárolná az egyik frekvenciahasználattal rendelkező piaci szereplőt (Telenor, Vodafone, Telekom, Digi).

A másik lehetőség, hogy az állami tulajdonban lévő MVM Net Zrt.-nél lévő 450 megahertzes frekvenciát használnák fel, de ez technikai nehézségekkel járna. Néhány éve a Magyar Posta Zrt., az MVM Zrt. és az MFB Invest Zrt. összeállt, és egy 2012-es pályázaton tízmilliárd forintért frekvenciához jutott, de végül nem hasznosította ezt. Az új frekvenciát csak pályázaton szerezhetné meg az új állami mobilcég. Ez és a vállalat működtetése százmilliárd forintos tétel.

A nyitókép forrása: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Riwen, 2018.01.15 15:05

Miért? Komolyan, miért? Persze, költsük csak az adófizetők pénzét... Remélem, nem lesz kötelező.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2018.01.15 14:35

mia f@szért kéne az államnak pl. mobilszolgáltatót gründolnia?
miért nem azzal foglalkozik (vagy képzi ott magát), ami a dolga..?????
mert ez nemsokan vannak, akik ehhez sokkal jobban értenek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html