Nagy meglepetés vár a budapestiekre

Új villamosvonalak helyett villamosokat és trolibuszokat vásárolhat a főváros uniós pénzből. Tarlós István főpolgármester abban bízik, hogy minél előbb megérkezhetnek a járművek.
Komócsin Sándor, 2017. november 16. csütörtök, 08:55
Fotó: Napi.hu

Hatvan Solaris-Skoda lengyel-cseh trolibusz és 26 spanyol CAF villamos érkezhet Budapestre már jövőre - írja a Magyar Nemzet egy friss kormányhatározatra hivatkozva. A beszerzésekhez 27,8 milliárd forint áll rendelkezésre (ebből fel lehetne építeni egy Nemzeti Színházat - a szerk.).

Ezzel kárpótolja a kormány a Fővárosi Önkormányzatot azért, hogy a 3-as metró felújítására nem volt hajlandó egy fillérrel sem többet adni 137,5 milliárd forintnál. A beruházási keret szűkössége miatt lehúztak két villamosfejlesztést a budapesti listáról. Nem épül meg a 4-es metró "folytatásaként" a Keleti pályaudvartól Újpalotára vezető vonal, illetve az óbudai villamos hosszabbításra a Bécsi úton.

Tarlós István főpolgármester elmondta a napilapnak, hogy a pénz átcsoportosítását a budapesti vezetés kezdeményezte, mert így legalább jól járnak a főváros lakói. A trolibuszokban lesz klíma, a villamosok erősen hiányoznak az 1-es, illetve a budai fonódó villamos vonaláról. A főpolgármester bízik benne, hogy a járművek minél előbb megérkeznek.

A nyitókép forrása: Fortepan

HOZZÁSZÓLÁSOK