Nagy razziára készül a NAV - íme, a részletek

A NAV Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. május 23-án, kedden akció keretében ellenőrzéseket végeznek a Budapest, IX. kerület 1. sz. Nagyvásárcsarnokban - idézi a hatóság felhívását az Adó.hu
K. Kiss Gergely, 2017. május 22. hétfő, 13:08
Fotó: Napi.hu

Az ellenőrzés sorozat alkalmával az ellenőrök elsősorban a nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek használatára vonatkozó előírások betartását ellenőrzik. Emellett a pénzügyőrök a jövedéki termékek forgalmazásával kapcsolatos előírások betartására irányuló ellenőrzéseket végeznek.

Az adóhatóság frissítette az "adótraffipax" információkat a weboldalán - adóellenőrök persze máshol is felbukkanhatnak, de a megjelölt helyszíneken igen nagy a valószínűsége, hogy megjelennek.

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. május hónapban kiemelten ellenőrzik a fodrászati, szépségápolási és egészség megőrző tevékenységet végző vállalkozásokat. Január 1-től online pénztárgép használatára kötelezett adózói kört érintik, különös tekintettel azon adózókra, akik úgy nyilatkoztak, hogy bizonylatadási kötelezettségüket számla kiállításával teljesítik.

A teljes, országos lista az adószakmai portálon olvasható.

A következő hetekben a munkaügyi hatóság is fokozottan ellenőriz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

babmami, 2017.05.22 14:19

A felcsúti gázszerelő a saját keresetéből vásárol naponta újabb szállodákat és kinek a megbízására, ezt ellenőrzi a NAV?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html