Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki veszélyjelzésében azt írta: délutántól, estétől délnyugaton, délen újabb havazás kezdődik, éjfélig akár 9 centiméternyi porhó hullhat. Az 5 centiméter feletti hómennyiség Baranyában és Somogy megye déli felében valószínű.

Csütörtökön a megélénkülő, Sopron környékén megerősödő délkeleti szél okozhat a Dunántúl északnyugati részén helyenként kisebb hóátfúvást. Estétől viszont mérséklődik a légmozgás.

Pénteken tovább folytatódik a havazás. Nagy területen eshet 5 centiméter feletti hómennyiség. A legtöbb hó délnyugaton és az Alföld déli részén várható, ezeken a részeken további 8-12 centiméter hóréteg alakulhat ki. Pénteken estefelé a délkeleti és déli tájakon (legfőképp Csongrád és Békés megyében) ónos esőre, fagyott esőre is számítani kell.

Az előrejelzések szerint péntektől országszerte változó intenzitású és halmazállapotú csapadék, pénteken és vasárnap ónos eső is várható a déli határ mentén. Ezért a szakemberek arra kérik az autósokat: a következő napokban is fokozott óvatossággal közlekedjenek és csak megfelelő téli gumikkal induljanak útnak.

A társaság mind a 93 mérnökségén továbbra is 12 órás váltott műszakokban látják el feladataikat a szakemberek. A hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat először a gyorsforgalmi úthálózaton és a főutakon, majd a felüljárókon és hidakon, a településeket összekötő mellékutakon, végül az alacsonyabb forgalmú bekötőutakon végzik el a szakemberek - fejtette ki a közútkezelő, amely külön felhívta a figyelmet: ónos esőben nehezebb a síkosságmentesítés, mivel a csapadék lemoshatja a burkolatra kiszórt sót.