Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tűz ütött ki egy hétemeletes lakóépület tetején, a főváros IX. kerületében hétfőn - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a Soroksári úti tűzhöz. Kora délután azt közölte: 75 tűzoltó 23 tűzoltó gépjárművel, köztük 5 magasból mentő gépjárművel dolgozik a helyszínen. Több vízsugárral, több oldalról oltják a tüzet.

A Soroksári út és az Ipari utca kereszteződésénél forgalomkorlátozásra is készülni kell.

Később a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt írta, hogy körülbelül 2400 négyzetméteren ég a tetőszerkezet Budapest IX. kerületében, az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán lévő hétemeletes társasházban. A tűzoltás idejére az épületet és a környező lakásokat kiürítették.

A helyszínre több mint tíz tűzoltó gépjárművel érkeztek ki a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltók. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, vízágyúkkal és több vízsugár segítségével megakadályozták a tűz továbbterjedését. A terület nagysága miatt elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani - írták.

Este hét óra körül elfojtották a tüzet. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de a környéken az egészségügyi határértéket meghaladó arányban nem mutatott ki veszélyes anyagot a levegőben - írta a katasztrófavédelem a honlapján.