Nagy változás a patikákban - mi történt valójában?

Jelentősebb fennakadás nélkül elindult az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér - adta hírül az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága.
Domokos László, 2017. november 2. csütörtök, 18:49
Fotó: Napi.hu

Az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) megindításának első napján 4,6 millió eseményt rögzítettek az egészségügyi szolgáltatók, és 181,1 ezer e-receptet küldtek be a rendszerbe.

November elsejéig 9 744 szolgáltató indította el az intézményi csatlakozást, s közülük 7 537 ma a térben már aktívan dolgozott - közölte az államtitkárság.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) kontakt centerében megerősített szolgálat működött annak érdekében, hogy az tér országos kiterjesztésének első, éles napján segítsék a szolgáltatókat az esetleges problémák megoldásában.

A centerbe nem érkezett be arra vonatkozó jelzés, hogy lenne olyan csatlakozásra kötelezett háziorvosi szolgálat vagy gyógyszertár, ahol ne lenne legalább 2 eSzig kártyaolvasó. A járó- és fekvőbeteg-ellátó intézmények számára - az igényelt mennyiségben - természetesen ennél minden esetben jóval több kártyaolvasó került kiszállításra - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK