Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ülésnap reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, utána kezdődik összevont vita arról az indítványról, amely egyebek mellett kimondaná, az Országgyűlés elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, a magyar emberek népszavazáson kinyilvánított akaratát a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról - számol be az MTI.

A parlament a vita után szavaz is a Fidesz-KDNP javaslatáról, hasonlóan 29 másik előterjesztéshez. (Megszólalt Soros György: A magyar kormány kudarcot vallott.)

A Ház a határozathozatalok alatt elfogadhatja például az igazságszolgáltatás vezetőinek elmúlt évről szóló beszámolóit. Szintén szavaznak arról az indítványról, amely illetékmentessé tenné a fiatalok "B" kategóriás jogosítványának megszerzéséhez nyújtott támogatást. Döntés várható még a kormány legfrissebb oktatási, egészségügyi, pénzügyi és mezőgazdasági témájú módosító, pontosító javaslatairól is.

Az Országgyűlés idei utolsó ülése a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló törvényjavaslat általános vitájával ér véget.