Nagy változás jön a tűzijátéknál augusztus 20-án - itt a bejelentés

Idén megújítják az augusztus 20.-i ünnepi tűzijáték struktúráját és koncepcióját - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, az MTI tudósítása szerint.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 1. kedd, 09:45
Fotó: Reuters

A szakemberekkel is egyeztetve idén a Lánchíd és a Margit híd közötti Duna szakaszra helyezik át a tűzijátékot. Ezen a szakaszon lehetőség van több új látványelem bemutatására, és a Parlament épülete is kiemelt szerepet kap.

Az államtitkár elmondta, hogy az államalapítás ünnepének rendezvényeiért felelős Hungarofest Nonprofit Kft. által lefolytatott közbeszerzési eljáráson a NUVU Kft. lett a nyertes. A cég - amely a vizes világbajnokság megnyitó tűzijátékát is szervezte - nettó 175 millió 600 ezer forintból valósítja meg az augusztus 20-i tűzijátékot.

A Dunán idén három nagyobb és tizennégy kisebb kilövési pont lesz, ezt támogatja a Lánchídról indított 29 kilövés - mondta el Leskovics Éva, a NUVU Kft. képviselője, vezető pirotechnikus. A Lánchíd és a Margit híd közötti szakasz mind a látvány, mind a biztonság szempontjából kielégítő.

A NUVU Kft. képviselője elmondta: a félórás tűzijátékot az ipar legmodernebb programjával tervezik meg. A rakéták európai uniós közbeszerzésűek és gyártmányúak. Szükség esetén a tűzijáték egy gombnyomással leállítható.

Minden eddiginél több látogatót várnak az ünnepi programokra. Az ünnepi rendezvényeket idén először az NFM szervezi.

A programok idén is a hagyományoknak megfelelően a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Ezt követi a honvédtisztjelöltek avatása. Emellett idén is lesz hagyományos ünnepi körmenet, a budai Várban pedig megtartják a mesterségek ünnepét: a részletekről augusztus 10-én az Országházban tartanak majd sajtótájékoztatót.

Az ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért idén is az operatív törzs lesz a felelős.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ghanima, 2017.08.14 22:47

A szégyentelen, becstelen, korrupt, hazug, tolvaj fideszes hazaárulók meg majd az ország házából akarják nézni a kisemmizett népséget...
Még a g betűs által olyannyira imádott lovas tengerész idején is a Gellért hegyről lőtték fel a tűzijátékot, mert azt messzebbről is látni lehetett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html