Nagy változás jön az autópálya-matricáknál - van jó és rossz hír is

Egy pénteken elfogadott törvénymódosítás nyomán eltűnhetnek a rendszám- és kategóriatévesztés miatt kiszabott büntetések az e-matrica- és útdíjfizetésnél - adta hírül az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Szász Péter, 2020. július 3. péntek, 12:29
Fotó: Shutterstock

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. felhatalmazást kap arra, hogy hozzáférhessen a gépjármű-nyilvántartás adataihoz. Így már az értékesítéskor meggyőződhet arról, hogy az adott járműre a megfelelő kategóriájú úthasználati jogosultságot váltják-e meg.

Az elektronikus szolgáltatások kiépítése után ezzel a jövőben kizárható lesz, hogy rendszám- vagy kategóriatévesztés miatt pótdíjat szabjanak ki.

Inflációkövető áremelés

Törvénybe foglalták az autópályadíjak inflációkövető áremelését is. A díjak évente frissülnek majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.07.03 15:16

Orbán hívei nagy faszok. Orbán suttyó és sötét gazember. Kádár minden év január 1-től jelentett be áremelést, ez a paraszt minden héten 5x mond valami baromságot. Ha megdöglik, akkor szép idők következnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.07.03 13:03

"Infláció követő" ? - de hát nincs is infláció - igaz fricibácsi ? :))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html