Nagy változásra készül a kormány - minden leendő anya érintett

A születésszám növekedése érdekében családbarát szülészeteket alakít ki a kormány - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Gyermekorvosok Társasága ez évi kongresszusának megnyitóján csütörtökön Győrben.
Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 21. csütörtök, 10:16
Fotó: Stocksnap

Nem új szülészeteket hoznak létre, hanem a szülészeti osztályok mindegyikénél lesz egy minimumszabvány, -elvárás, amit teljesíteni kell. A fejlesztéshez forrásokat biztosít a kormány - írja az MTI.

A cél, hogy a szülés pozitív élmény legyen minden szülő nő számára, hogy később ismét merjenek gyermeket vállalni - tette hozzá.
Szorosan kapcsolódik ehhez - emlékeztetett -, hogy a kormány 2020-ig tizennégymilliárd forintból hat gyermekcentrumot fejleszt. Ennek révén növekszik majd a sürgősségi ellátás kapacitása, javul a hozzáférés. (3700 milliárd - a kormány szerint ennyit hagytak a családoknál.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Miserables3, 2017.09.21 10:44

Remélem végre aki 13 évesen szül és nincs munkahelye annak nem, adnak CSALÁDI PÓTLÉKOT !Talán az igy felszabaduló pénzt azoknak kell adni ahol a férj legalább 2 éve folyamatosan dolgozik.Meg a TB-t is kéne fizetni 18 évtől ÉLETE VÉGÉIG mindenkinek. Aki kiskorúként terhes ,a szüleit kötelezzék tb-t duplán fizessen !Meg amikor két " család " kis baltával próbálja rendezni a vitát a sérültek ellátást 100% ők fizessék ki !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html