Várhatóan júliusban hirdeti ki a MÁV a jegykiadó automaták szállítására kiírt tender eredményét - írta a Világgazdaság. A beszerzést február végén írtak ki. A MÁV-Start 275 készpénz és bankkártya, illetve 100 darab kizárólag bankkártya elfogadására alkalmas jegykiadó automata beszerzését tervezi.

Ez kiegészíti egy opciós lehetőség, amely az előbbi fajtából további 80 darab, utóbbiból 30 darab automata üzembe helyezésére vonatkozik. Az összesen 375 + 110 gép megrendelése 4,7 milliárd forintot kóstál - jegyautomaták beszerzése és telepítése kapcsán ilyen mennyiségre korábban nem volt példa. A projektet a vasúttársaság uniós forrásból finanszírozza.

A MÁV kommunikációs igazgatósága szerint nem igazak azok a sajtóhírek, amelyek szerint csúszásban lenne az eljárás, ugyanakkor az ajánlatok kiértékelése időigényes folyamat, erre a beadástól számítva összesen 60 + 60 napjuk van. Végső soron 375 jegyautomata leszállítása, telepítése és éles üzembe helyezése a szerződés hatálybalépése után 10-12 hónappal zárulhat le.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu