Nagy veszélyre figyelmeztetnek a fővárosban

Veszély a fővárosban! címmel adta ki közleményét a Kéményseprők országos Szakszervezete, amelyben azonnali, radikális béremelést követelnek a közszolgáltatások területén.
Komócsin Sándor, 2018. január 29. hétfő, 09:20
Fotó: Shutterstock

A kéményseprők szakszervezetének sziklaszilárd meggyőződése, hogy a folyamatos és biztonságos közszolgáltatások fenntartása érdekében azonnali és radikális, minimum 20 százalékos béremelésre van szükség - derül ki a szervezet közleményéből.

Csak így lehet hosszú távon fenntartani nem csupán a kéményseprés, hanem valamennyi közszolgáltatás megfelelő ellátását. Véleményüket azzal indokolják, hogy a fővárosi vállalatoknál foglalkoztatott munkavállalók döntő többségének még mindig nem éri el a fizetése a budapesti, sőt a magyarországi átlagbért sem.

A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy Lidl áruházláncnál a márciusi 20 százalékos béremelést követően egy napi nyolc órában dolgozó, szakképzetlen ragkári dolgozó járandósága eléri majd a bruttó 300 ezer forintot. Így a közszolgálatból a magasabb béréért elvándorolhatnak az emberek.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK