Nagyberuházás kezdődik Füreden

Nagyszabású, 841 millió forint értékű fejlesztés indul a balatonfüredi hajógyári kikötőben.
MTI-Eco, 2013. november 8. péntek, 18:44
Fotó: Napi.hu

A német Sennebogen család tulajdonában lévő BF Invest Kft. 841 millió forintos, 40 százalékos uniós támogatottságú beruházással korszerűsíti és új szolgáltatásokkal, attrakciókkal bővíti a hajdani balatonfüredi hajógyár területén lévő kikötőjét 2015 közepéig - jelentették be a projektnyitó sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.

Michael Seiferling, a BF Invest Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, a Balaton legmodernebb, legkörnyezetbarátabb, legnyitottabb és legsportosabb kikötőjévé kívánnak válni, amely megállja a helyét más európai tavak kikötőivel való összehasonlításban is.

Az ingatlan, ahol a fejlesztés megkezdődik, 2006-ban került a BF Invest Kft. tulajdonába, a Balaton egyik legrégebbi és leghosszabb partszakasszal rendelkező kikötőjének számít. Saját sólyatérrel rendelkezik, és itt található a tó legnagyobb daruja is 7,5 tonna emelőkapacitással.

Az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Program támogatásával megvalósuló beruházás keretében a cég kikötőjét új hullámtörő kőmólóval és úszómólókkal bővítik, aminek köszönhetően a hajóhelyek száma 175-tel nő, közel háromszázra.

A beruházás része lesz egy új, innovatív szolgáltatásokat nyújtó vitorlásközpont is. Ez helyet ad majd többek között egy vitorlás iskolának, egy vitorlásfelszerelés és -ruházat boltnak, egy történeti múzeumnak, egy konferenciateremnek, valamint egy úgynevezett "business roomnak". A múzeumban kívánják bemutatni a Balatonfüredi Hajógyár történetét különböző dokumentumokkal, fényképekkel, tervekkel és makettekkel. Az üzleti helyiségben számítógép, fénymásoló, nyomtató, telefon és fax áll majd a vendégek rendelkezésére. A létesítményekhez parkolók kialakítását is tervezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK