Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Múlt héten került fel a kormany.hu weboldalra az úgynevezett Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiával kapcsolatos kérdőív, amelyben egyebek mellett olyan dolgokra kíváncsi a kormány, hogy a kérdőívet kitöltő szerint összefügg-e az emberi tevékenység az éghajlatváltozással, támogatja-e, hogy Magyarország 2050-re klímasemleges legyen.

Ezzel kapcsolatban múlt vasárnap előbb a konzultációt szervező Innovációs és Technológiai Minisztérium szólalt meg, amelyik megüzente, hogy nem indítottak klímavédelmi nemzeti konzultációt, és Brüsszel miatt szükséges az egész - emlékeztet a portál.

Majd jött hétfőn Hollik István kormányszóvivő, aki elmondta, a konzultációnak nem az a célja, hogy az emberek átfogó véleményét megtudja a kormány, hanem egy Brüsszel által előírt kötelezettség, amelynek a kormány eleget tesz.

Hétfőn újabb közleményt adott ki a Palkovics László vezette minisztérium: "A Brüsszel által előírt cselekvési tervek elkészítése kapcsán Magyarország minden esetben társadalmi egyeztetésre bocsátotta a témát. Ilyen volt például a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv, a Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Terv és a Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia.

Örülünk annak, hogy a kérdőívet ennyien, több mint 200 ezren töltötték ki. Mindenkinek a véleménye számít, a beérkezett válaszokat a minisztérium kiértékeli, annak eredményeit nyilvánosságra fogjuk hozni. Ezt követően tárgyal majd a kérdésről a kormány. Magyarország kormánya - ahogyan eddig is - a magyar emberek véleményének figyelembevételével fogja meghozni döntését."