Nagyon bizakodnak az LMP-nél

A Lehet Más a Politika (LMP) képviselői nem bujkálnak a párt eredményváróján. Egyelőre azonban unottan várják az eredményeket a párt politikusai. Bár pár médium már közölt részeredményeket, egyelőre ezekre senki sem ad sokat. Csárdi Antal, a baloldali ellenzék egyetlen talpon maradt jelöltje a fővárosi 1-es választókörzetből például nem veszi készpénznek, hogy elhozta a mandátumot, de nem retten meg attól, ha ellenzékből kell politizálnia.
Szabó Dániel, 2018. április 8. vasárnap, 22:19
Fotó: Napi.hu

Optimista vagyok, a magas részvétel szerintem azt jelzi, hogy a budapestiek nemet mondtak Orbán Viktor és a Fidesz korrupt politikájára - magyarázta Csárdi Antal a Napi.hu kérdésére, hogy milyen eredményre számít. Hisz abban, hogy viheti a körzetet.

Azzal kapcsolatban, hogy az idei kampányban alig esett szó a pártok programjairól, azt mondta, "az LMP letett egy koherens programot az asztalra." A személyes ambícióiról azt mondta: azok Budapesten maradtak. Szeretné, ha napirendre kerülne az önkormányzati finanszírozási rendszer, mert a jelenlegiben az állami döntés számít, nem pedig a helyi. Azt gondolja, hogy a kiemelt beruházások rendszerének el kellene tűnnie a föld színéről. "Biztosítani kell minden településnek, hogy az ott élők akarata érvényesüljön". Budapesti példát hozva a metró szerelvényekről beszélt: itt az állam döntötte, hogy felújítsák a több tízéves orosz járműveket.

"Ha az alapján kezdtem volna politizálni, hogy szerintem mit lehet és mit nem lehet elérni, akkor vesztes lennék. Én azért mennék a Parlamentbe, hogy küzdjek" - magyarázta azt, hogy szerinte van értelme politizálni akkor is, ha a Fidesz marad hatalmon, akár kétharmadot szerez. "Ennek az országnak rendkívüli módon szüksége van arra, hogy hátat fordítson az elmúlt 28 év gyakorlatának, hogy semminek sincs következménye" - tette hozzá Csárdi Antal.

A négy évvel ezlőtti választáshoz képest azt mondta, hogy most vasárnap sokkal bizakodóbb volt napközben. "Nagy élmény volt, mert az intenzív mozgósítás miatt még többet találkoztam az emberekkel" - mondta el lapunknak a politikus. "Olyan szeretet jött az emberektől, amelyre nem számítottam. Én nagyon-nagyon bizakodó vagyok" - foglalta össze, mit vár az eredményektől, illetve mit jelentett számára a kampány.

A párt több aktivistájával és politikusával beszélve, a pártnál egyelőre nem nagyon vannak még félhivatalos pletykák sem a párt szereplésére. A szavazókörökből sem kaptak híreket. Attól viszont most senki sem fél, hogy ne jutnának be. Négy éve, csak a magas feldolgozásnál vált biztossá, hogy a párt átlépte a bejutási küszöböt, akkor tapintható volt a feszültség.

Kép forrása: Napi.hu / Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK